Vad händer egentligen i MpHaninge?

Sympatiserar MpHaninge med fascistismens AKP i Turkiet?

Skärmavbild 2015-06-04 kl. 22.27.36För ett halvår sedan åkte en delegation med högt uppsatta politiker inom lokalavdelningen till Haninge för att besöka Kulu-området, det område i Turkiet med flest Erdogananhängare enligt ett stort reportage i DN från 2015.

Under resan gjordes löften om att göra Kulu till ny vänort till Haninge. En fråga som inte behandlats av politiken i Hanige och heller aldrig kommer få något stöd av något annat parti i kommunen.

Skärmavbild 2016-04-22 kl. 13.50.47
När frågan om resan togs upp i fullmäktige den 18 april försvarar både gruppledaren och vice ordförande i kommunfullmäktige sitt agerande med att den var på privat initiativ och inte alls var i syfte att representera Haninge. Men varför delade man då ut representations-presenter köpta i kommunens presentshop?

 

 

Här nedan en bild på delegationen från Haninge.

12141082_10153999442069578_7793678151770370098_oPersonerna ni ser är från vänster:

– Ebbe Petersson, vice ordförande i styrelsen och tidigare ordförande för Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden
– Ahmed Ugan, ledamot i äldrenämnden och ersättare i kommunfullmäktige
– Sahir Drammeh, vice ordförande i kommunfullmäktige, vice ordförande i Grundskolenämnden och ledamot av Socialnämnden
– Borgmästare från Kemiören
– Kerstin Andersson, ordförande i styrelsen
– Mehmet Cocksürer, gruppledare, ordförande för Kultur- och Fritidsnämnden, vice ordförande för MR-beredningen och fullmäktigeledamot

Och… är det inte en bild på Erdogan i bakgrunden?

Det här är naturligtvis inte acceptabelt. Media var inte sena att hänga på. Titta gärna på SVT:s nyhetsinslag kring resan.
I inslaget påstår Sahir Drammeh att man inte gjort några löften ”Kanske är det vi andra som inte riktigt förstått frågan?”
Och när Mehmet Cocksürer tillfrågas varför man åker till Erdoganfästet Kulu svarar han att han inte visste att området är diktatorns starkaste fäste. Trots att det är en av de frågor som han drivit sedan han lämnade Vänsterpartiet för Miljöpartiet under 2012.