Anders Ekberg

Jag är född och har alltid bott i Haninge, numera Österhaninge. Jag har två barn och är sedan ett par år även både farfar och morfar. Till min familj hör också en särbohund.

Jag har varit engagerad i föreningslivet länge, först som tränare i fotboll och innebandy, både i lag som sonen spelat i och inte (från knatte i fotboll och innebandy till juniorspel i båda sporterna, till senior i innebandy).
Själv inledde jag idrottskarriären (dock en kort sådan) i Brandbergens IF på 70 talet på Brandbergens grusplan. Senare blev jag ordförande i Vendelsö IK och är även sysselsatt i styrelsen för villaföreningen vid det tidigare boendet samt i styrelsen för bostadsrättsföreningen i Österhaninge där jag bor.

Jag har arbetat länge i servicebranschen. Ett tag om egen företagare med service/sälj i några år men nu som anställd hos ett familjeföretag i kommunen.

Som inbiten haningebo tycker jag att vi ska var stolta över den fina kommun vi lever i och värna vårt kulturarv. Därför kommer jag driva frågan om ett museum i Haninge, för både Haningebor och turister.